Розміри ванної: головні правила вибору

Автор Olga 10.06.2019 0 Коментар(ів)

При капітальному ремонті ванної кімнати особлива увага приділяється вибору сантехніки. Не можна відкладати похід по магазинах на потім, адже підібрати оптимальні моделі техніки рідко вдається з першого разу. Особливо трудомістким процесом є вибір відповідної ванни.

 

Більшість відвідувачів магазинів і сайтів сантехніки допускають одну, і ту ж помилку: при розгляді представлених моделей вони орієнтуються виключно на дизайн виробу. Сподобалася глибока біла ванна з широкими бортиками? Замовляємо! В результаті при монтажі техніки виникають численні проблеми: виріб занадто широке для кімнати, отвори під труби знаходяться занадто високо (або низько), складно знайти відповідний змішувач. Іноді проблеми виникають вже в процесі експлуатації: важко сідати в ванну, можна витягнути ноги, вода занадто довго набирається. У підсумку, замість задоволення поніжитися в теплій воді людина отримує одні неприємності.

 

Для того, щоб не розчаруватися у своєму виборі, слід дотримуватися наступних правил.

  • Заміряємо дверний проріз ванної кімнати.

Для того, щоб зробити монтаж ванни, її спершу потрібно буде занести в кімнату. На відміну від більшості моделей меблів, ванну розібрати не можна. Тому потрібно переконатися, що виріб пройде в дверний проріз. Заміряти важливо не тільки ширину, але і довжину.

  • Визначаємо площу кімнати.

При проведенні розрахунків слід враховувати, чи планується в кімнаті укладання плитки. Вона може забрати 2-4 см від загальної площі приміщення. Ванна не повинна займати весь простір. Необхідно залишити місце під іншу техніку і меблі.

  • Довжина і ширина ванни.

Дані параметри мають ключове значення для комфорту людини. Якщо вибрати дуже маленьку модель, людині доведеться підбирати ноги або купатися сидячи. Ванни випускають різної довжини - від 120 до 200 см. Для квартир найбільш поширеним і оптимальним варіантом вважається модель 150 см, а для будинків - 170 см.

Ширина вироби підбирається індивідуально. Важливо, щоб між стінками ванни і плечима людини залишалося кілька сантиметрів. Найбільш комфортною є ширина 70 см.

  • Глибина ванни.

Даний параметр також підбирається індивідуально. Глибокі варіанти не підійдуть людям невисокого зросту, літнім і тим, у кого є проблеми зі здоров'ям. Не рекомендується вибирати вироби глибше 0,6 м. Це не тільки незручно і небезпечно, що не ще й невигідно. Для того, щоб набрати глибоку ванну, потрібно більше води.

  • Матеріал має значення.

При однакових габаритах, обсяги ванн з різних матеріалів відрізняються. Найбільш громіздкими і витратними вважаються чавунні вироби. Сталеві моделі - найбільш економний варіант. Акрилові мають підвищену термостійкість, вони легко встановлюються.

  • Враховуємо особливості монтажу.

Обрана модель повинна відповідати системі водоводу в приміщенні. Також слід звернути увагу на наявність необхідної арматури і сифона.

  • Вибираємо безпечну поверхню.

Більшість сучасних моделей мають спеціально оброблені внутрішні стінки. Вони мають противоскользящий ефект.

 

Отже, вибір ванни - кропіткий процес. Однак варто пам'ятати, що сантехніка вибирається на кілька років. Тому покупці ванни варто приділити достатньо часу і уваги.

Залишити Коментар