Ванни Ravak: особливості сантехніки від відомого бренду

Автор aquarius 12.09.2018 0 Коментар(ів)

Чеський бренд сантехніки RAVAK - сімейне підприємство, яким до цих пір керують його творці, зуміло з компанії виробляла душові кабіни за французькою ліцензією, стати найбільшою фірмою в своїй галузі. Перша ванна Ravak була випущена в 98-у, а вже через рік модель Rosa, яка користується феноменальним попитом і до цього дня, стала найбільш продаваною ванній Європи! Перша причина такої популярності - нестандартний, але дуже зручний дизайн, друга - використання сучасних матеріалів. Лінійка ванн Ravak ROSA стала тільки першою з багатьох вдалих концептів, розроблених у співпраці з молодими і знаменитими дизайнерами-конструкторами.

 

Сьогодні Ravak пропонує кілька моделей ванн, в різних розмірах кожна, серед яких є окремостоячі і асиметричні рішення, а також більш традиційні варіанти:

  • CITY і FORMY - лаконічна класична лінійка з технологічним отвором під установку крана в борту і зливом по центру;
  • AVOCADO - самі компактні кутові ванни, плавно звужуються до одного краю;
  • CAMPANULA - стильні ванни з чашею у формі вісімки і вбудованим підголовником;
  • EVOLUTION - екстравагантні ванни з товстими стінками і овальної чашею, трохи видатної в сторону користувача;
  • CHROME - модельний ряд ванн для невеликих кімнат з плавним нахилом чаші з одного боку, максимально розвантажує спину і тонкими стінками для підвищення місткості;
  • 10о - фірмова концепція дизайну з нахилом в десять градусів в сторону користувача, що отримала премію Red Dot в 2015.

Окремо можна замовити фірмові гідромасажні системи, умивальники, тумби, консольні унітази, біде, змішувачі та пластикові двері-шторки для ванн.

 

Литий акрил - головна перевага ванн Ravak

 

Акрил - найпоширеніший матеріал для виготовлення ванн. Надати полімеру необхідну форму можна за допомогою двох технологій - пресування і лиття. Перший варіант - дешевший, але менш довговічний. Ванни з екструдованого акрилу, тим більше без міцного каркаса можуть растрескаться або змінити форму під впливом навіть побутових температур і тиску, тому і гарантія на них відповідна.

 

Ravak виготовляє свої ванни виключно методом лиття, що і дозволяє давати на них довічну гарантію, але з іншого боку обумовлює високу вартість. Технологія виготовлення сантехніки з поліметилметакрилату досить трудомістка:

  • Складання форми зі стійкого матеріалу, найчастіше стали, стали з еластичними прокладками;
  • Підготовка акрилової суміші з форполимера з пластифікаторами і іншими складовими;
  • Заливка відфільтрованого складу в форму;
  • Очікування затвердіння акрилу поміщеного в герметичну камеру, де циркулює тепле повітря;
  • Витяг готового виробу і фінішна обробка. Ванни з ПММА виходять абсолютно гладкими і глянцевими, і це тільки зовні. Складний процес виготовлення ванн виправданий значним списком достоїнств:
  • Висока стійкість до механічних пошкоджень. Випадково подряпати і тим більше відбити шматок від сантехніки не вийде, а якщо це раптом трапиться можна замаскувати пошкодження рідким акрилом або приварити відламаний шматок назад!
  • Низька електропровідність. Блукаючі струми з труб залишаться в них.
  • Абсолютна несприйнятливість до УФ-випромінювання. Ванну можна ставити в приміщеннях з великою кількістю природного світла і не боятися, що вона пожовтіє. До речі, холоду акрілат теж не боїться, так що тим хто купив ванну і залишив її зимувати на балконі до установки - переживати нема про що.
  • Хімічна стійкість. Переважна більшість побутових лугів і кислот в розведеному вигляді не завдадуть шкоди акрилу, але використовувати агресивні миючі засоби немає необхідності. Для догляду досить придбати поліроль і раз на тиждень протирати ванну змоченою в ньому серветкою з мікрофібри.
  • Нетоксичність. З одного боку литий акрил легко запалюється при 260о, що в цілому не проблема для матеріалу з якого виготовляють сантехніку. З іншого, навіть якщо в квартирі трапиться пожежа, полімер просто оплавітся, не виділяючи при цьому ніяких токсичних речовин, як, до речі, і в процесі експлуатації в цілому.

При всіх перерахованих вище перевагах акрилові ванни легкі, завжди теплі на дотик, швидко нагріваються і повільно остигають. Ті, хто купує ванни RAVAK можуть бути впевнені, що набувають сантехніку з усім набором достоїнств. До сантехніці від цього бренду обов'язково повинні додаватися сертифікати якості, а також фірмова гарантія як мінімум на 10 років, але навіть в цьому випадку варто обов'язково перевірити кілька моментів. Зокрема, жодна з моделей ванн RAVAK, як втім і будь-якого іншого бренду застосовує технологію литого акрилу не просвічує і не деформується навіть при сильному натисканні на стінки.

Залишити Коментар