Види душових кабін

Автор aquarius 06.09.2018 0 Коментар(ів)

Висота і форма піддону - головні характеристики застосовуються для класифікації душових кабін . При виборі такого типу сантехніки, перш за все, визначаються саме з форм-фактором і комплектацією - повноцінний гідромасажний бокс, піддон зі стінками і сифоном або тільки скла, якщо планується установка зливного трапа в підлогу. Після цього, можна почати розглядати види душових кабін з відмінною конструкцією дверей, матеріалом піддону, кольором профілю і видом обробки скла.

 

Душові бокси - технології для комфортного життя

 

Душові кабінки закритого типу - сама «розумна» сантехніка з безліччю функцій:

  • Гідромасаж. Вбудовані в корпус форсунки, здатні випускати направлені струмені води з різним тиском дозволяють приймати душ з користю для організму. Гідромасаж стимулює циркуляцію крові, що позитивно позначається на стані шкіри і організму в цілому, знімаючи втому.
  • Баня. Душові бокси з вбудованим парогенератором вміють створювати всередині кабіни 100% вологість, зберігаючи постійну температуру повітря на рівні не 50-60оС.
  • Тропічний душ. Поміщений в стелю кабіни габаритний розсіювач перетворює потік води під напором в повільну м'яку крапель, що дарує відчуття незвичайного релаксу.
  • Ароматерапія. Парогенератор може використовуватися і для інших цілей, наприклад, якщо конденсована вода буде проходити крізь резервуар, наповнений ароматичними маслами кабінка заповниться ненав'язливим приємним запахом

Всередині деяких моделей може розташовуватися незапотевающімі дзеркало, але обов'язково є поличка для банного приладдя.

Форма, глибина і площа піддона душового боксу може бути дуже різною все залежить від виробника. Двері, за рідкісним винятком, розсувні. Стінки - скляні або акрилові.

Душовою бокс повністю самодостатня конструкція. Для того щоб встановити його потрібно тільки під'єднати водопровідні труби до відповідних роз'ємів.

 

Технологічність не тільки головний плюс душових боксів, але і суттєвий мінус. Для того щоб всесістеми функціонували в нормальному режимі і не виходили з ладу, в них повинна надходити водапрошедшая кілька ступенів очищення.

 

Душові кабіни з глибоким піддоном

 

Глибокий піддон - гідна альтернатива повноцінної ванні, тому вибираючи таку душову кабіну в першу чергу потрібно вибрати матеріал для основи:

  • Акрил. Сучасний полімерний матеріал з мінімальною вагою, але високою міцністю. Невибагливий у догляді і легко реставрується. Головне перевірити наявність армуючого каркаса інакше акріловоедно душової кабіни буде прогинатися навіть під незначним вагою.
  • Чавун і сталь. Традиційні матеріали для ванн, рідко використовувані для виробництва піддонів, проте міцні і довговічні, хоча і вимагають дбайливого ставлення до емалі.
  • Фаянс і кераміка. Естетичні, але досить крихкі матеріали, піддони з яких краще не купувати сім'ям з дітьми і домашніми тваринами.

Глибокий піддон висотою 40-45мм - рішення для просторих ванних кімнат, де є як мінімум метр вільного простору з кожного боку кута. Крім можливості прилягти і прийняти ванну, така душова кабіна хороша тим, що швидко прогрівається і довго зберігає тепло всередині.

 

Душові кабіни з низьким піддоном

 

Лаконічні кабінки без даху і з піддоном висотою 5-35мм - стильне рішення для ванних комнатлюбой площі. Складна багатокутна або асиметрична форма для таких піддонів, на відміну від глибоких, велика рідкість. Кутова, прямокутна або напівкругла душова кабінка може бути разнихразмеров, тому знайти підходящий за габаритами варіант не складе труднощів.

 

Головна перевага низьких піддонів - непомітність, що розширює можливості дизайнерської обробки приміщення, а ще мініатюрні бортики легко переступити. Присісти в такий кабінці не вийде, встановити її важче, тому що потрібно подбати про облаштування додаткової дренажної системи, щоб не затопити сусідів і потужної вентиляції - пар і конденсат НЕ будуть затримуватися всередині, а поширяться по всій кімнаті.

 

Додаткові характеристики душових кабін

 

Незалежно від глибини, форми і комплектації душової кабінки, її двері будуть розсувними іліраспашнимі. Перший варіант кращий для закритих конструкцій з високим піддоном - двері-слайдер хорошої якості забезпечує герметичність і дозволяє економити місце. Орні конструкції рідше виходять з ладу і підходять для відкритих кабінок без даху.

 

Переважна більшість піддонів будь-якої глибини білого кольору, чого не скажеш про профілі в яких фіксуються скла. Вони можуть бути хромованими, сатинованого або імітувати відтінки благородних металів.

 

Скло або їх полімерні аналоги для душових кабін проходять різну обробку. Найчастіше вони прозорі або матові, але зустрічаються тоновані і прикрашені малюнками.

Залишити Коментар